Mikor van szükség a nagyformátumú nyomtatóra?

Mi az a nagyformátumú nyomtató egyáltalán?

Sokan nem tudják, mire jó a nagyformátumú nyomtató, vagy hogy mi az egyáltalán. Kell az magánemberként? Hogyan működik? Miért pont arra essen a választás? Most ezt a homályt szeretném egy kicsit feloldani. A nagyformátumú nyomtató ugyanis egy olyan eszköz, amelyre nem minden háztartásban van szükség, ahol azonban igen, oda mindenképpen be kell szerezni egyet. Mit tud egy rendes nyomtató? Maximum A4-es méretben nyomtatni, mondhatjuk, hogy viszonylag gyenge minőségben. Persze tökéletes ez dolgozatok, iratok nyomtatásához, fénymásolásához, hogyha nem pont arra van szüksége az embernek, hogy minél pontosabb képet kapjon vissza. Így tehát nincs értelme azon keseregni, hogy mi milyen minőségű képet kapunk vissza otthon. Az viszont sokkal nehezebb kérdés, hogy akik például az építőiparban dolgoznak, azok hogyan oldják meg a dolgokat. Miért is olyan fontos a nagyformátumú nyomtató? Nos, a világ digitalizálódásával már a mérnökök sem csak papíron dolgoznak, hiszen az sokkal több időt venne igénybe, mint a számítógépes programok használata bizonyos esetekben. A nagyformátumú nyomtató tehát igen hasznos ezeknek az irodáknak, cégeknek.

De mit is tud a nagyformátumú nyomtató?

Először is, a felbontás ugye sokkal jobb, mint egy átlagos nyomtató esetében. Ez azért van, mert a nagyformátumú nyomtató sokkal inkább egy rajzgép, mint nyomtató, és más technikával is dolgozik, „rajzolja” meg az adott tervezetet. Ez olyan esetekben jó, amikor tényleg nagyon pontosnak kell lenni. Egy nagyobb térkép esetén például nem folyhatnak össze az apró városok apró betűi sem, és minden milliméter jelent valamit a térképen, így tényleg fontos rajta a pontosság. Ugyanez a helyzet a műszaki rajzok esetén. Ott nem csak az a fontos, hogy az adott ábra alapján készítsék el ezek az emberek a tervezetet, hanem pontosan az adott arányban, így minden nagyon precízen ki van rajtuk mérve. A másik nagy előnye a nagyformátumú nyomtatóknak a nagyobb méretű nyomtatás. Az otthoni nyomtatóinkkal szemben a nagyformátumú nyomtató A3-mas vagy ívpapír méretben is képes nyomtatni, ami lehetővé teszi a nagyobb tervezetek, térképek, akár plakátok előállítását is. A mai világban minden tele van reklámokkal, így a nem digitális plakátoknak és nagy szerepe van a reklámozásban. Azoknak pedig valahogy el is kell készülnie ugye, ami megint csak a nagyformátumú nyomtatóhoz vezet vissza bennünket. Ráadásul rendkívül kényelmesek ezek a gépek.

Miért előnyös nagyformátumú nyomtatót választani?

Természetesen, hogyha a cégnek, irodának szüksége van rá, akkor érdemes egyáltalán gondolkozni a választáson, akkor azonban mindenképp. A nagyformátumú nyomtatókkal pénzt takaríthatunk meg, hiszen házon belül állítjuk elő a megfelelő nyomtatványokat. Ha sok ilyet készítünk, akkor csak a nyomdát fizetnénk, így azonban erre nem kell plusz költséget, sőt, időt sem szánni, ami valóban igazán előnyös tud lenni. A gépek internet használatával működnek, így igen intelligens nyomtatási élményben lehet részünk általuk. Ez a cégnek biztosan meg fogja érni. Ráadásul, most mindenképpen előnyös nagyformátumú nyomtatót vásárolni a Terc oldalán.

Honnan vásároljunk nagyformátumú nyomtatót?

Ahogy már említettem, a Terc oldalát ajánlom. Ez az oldal mindenképpen megbízható, sok dologban a segítségünkre lehet, amennyiben az építőiparban dolgozunk. Nem csak a nagyformátumú nyomtatókat találhatjuk itt meg, hanem egy rendkívül széles választékot a témába vágó könyvekből is, illetve egy remek költségvetés készítő szoftvert is, amely nagyban segítheti az építőipari munkálatokat. De akkor vissza a nagyformátumú nyomtatókhoz, azok ugyanis partnerek számára még olcsóbbak az egyébkénti akciónál is, így a Tercen komoly tízezreket spórolhatunk meg a vásárlással: https://www.terc.hu/oldal/plotter-arak-akciok

Még több információ a nagyformátumú nyomtatókról

Akinek nem lett volna elég ez a néhány mondatos felvázolás, mire is jó a plotter, annak itt egy remek oldal, ami ezt hosszabban taglalja, kitér a beállításokra és az anyagokra is, úgyhogy szerintem mindenképpen érdemes vetni rá egy pillantást még akkor is, hogyha már biztosak vagyunk benne, hogy erre a gépre nekünk szükségünk lesz. Hiszen a vásárlásban, kiválasztásban hatalmas szerepet játszik az is, hogy mennyire ismerjük az adott témát, úgyhogy én ajánlom mindenkinek, hogy mélyedjen el egy kicsit a nagyformátumú nyomtatók világában: https://hu.techinfus.com/cifrovaya/prochaya-cifrovaya/chto-takoe-plotter.html

Úgyhogy mindenkinek sok sikert a nagyformátumú nyomtató beszerzéséhez. Szerintem senki nem fogja megbánni, egy ilyen gép, bár néhány ezer forint, igazából pénz és időbeli befektetés inkább, mint valós kiadása a cégnek, ráadásul a Terc oldalán, ahogy már mondtam, sokat spórolhatunk a vásárlás árán is. Nálunk már van is plotter és nagyon jól működik, szerintem mindenkinek hasznára lesz ez a kényelmes és igazán hasznos gép, ha egyszer sikerül beszerezni. Úgyhogy én azt mondom, vásárlásra fel!