Hűtőkocsi, ami megmentette a gyerekzsúrt

hutokocsi2_regina

Hogy fajultak el a dolgok annyira, hogy hűtőkocsi kelljen egy gyerekzsúrhoz?

Önkéntes rendezvényszervező vagyok. Legalábbis a családom szerint. A helyzet már odáig fajult, hogy kész tényként kezeli mindenki, hogy majd én leszek az, aki a nagy születésnapot megszervezi, kordinálja. A partik, amiket a közeli családtagoknak csináltam, jól sikerültek, s ennek gyorsan híre ment, s természetesen mindenki azon spórol, amin tud. Ez esetben egy hivatásos rendezvényszervezőn. Igen, nem kérek pénzt azért, mert időt és energiák fektetek bele olyan alkalmakba, amelyek mosolyt csalnak az unokahúgaim arcára. Na de ezúttal volt egy bökkenő: a helyszín. S ahogy lenni szokott, borult a kártyavár. A napot pedig egy hűtőkocsi mentette meg egy búvárruhás, maszkos hős helyett, aki kívül hordja az alsógatyáját. Tudjátok, kire gondolok, igaz? De a szuperhősökért nem kell Amerikába menni.

hutokocsi3_regina

A házigazda, a szomszéd és a hűtőkocsi

A város kellős közepén lakik a család, körülvéve zsémbesebbnél zsémbesebb szomszédokkal, akik a nagyvárosokból költöztek vidékre, mert azt hitték, itt nagyobb a nyugalom. Senki nem szólt nekik arról, hogy vidéken az emberek állatokat tarthatnak, kutyákkal teszik szebbé az életüket, akik a kertben vannak és játszanak a gyerkőcökkel (akár már hajnali hatkor). És persze, hogy a füvet is rendbe kell tartani, amire van, hogy csak kényes időpontban vagy vasárnap van ideje a tulajdonosnak. Online az emberek még arra is képesek voltak panaszkodni, hogy csicseregnek a madarak. Öregem! Ez vidék! Kész szerencse, hogy itt még vannak énekesmadarak! Szó, mint száz, szóba se jöhetett az, hogy gyerekzsúr legyen a kertben, mert a szomszédok képesek voltak megfenyegetni őket, hogy feljelentést tesznek majd. Hozzáteszem: a városi vidékiek képesek feljelenteni a gyerekeket is. Az öcsémmel is megesett, amikor az utcában játszott. A rendőrök is kijöttek, és apa is előhívta a bűnözőt a szobájából. Természetesen a rendőrök is nevettek azon, hogy egy tizenegy éves gyerekhez kellett kimenniük, a történet mégis felháborító. Mondanom se kell, a családjaink azóta sincsenek köszönőviszonyban. Az történet apropója az, hogy hétköznap délután történt az eset.

Hűtőkocsi, a nap maszktalan szuperhőse

De kinek hiányzott a cécó? Volt egy városszéli tanya, ahol senkit se zavart a vidám sikongatás és a zene. Na igen, de ha tanya, akkor régi ház régi berendezésekkel. Murphy igazán megtarthatta volna magának a törvényeit, mert persze pont néhány nappal korábban mondott csődöt a hűtőszekrény, amiben nem csak az italokat, ételeket, de a tortát is tárolni kellett volna. Egy jó „rendezvényszervező” ilyen helyzetekre is fel van készülve.

Volt már rá példa, így tudtam, hogy mit kell tennem: hűtőkocsi bérlés. A hűtőkocsi a legkellemetlenebb helyzetekből tudja kihúzni az embert, de éppen ezért annyira népszerű szolgáltatás. És nem csak fesztiváloknál és esküvőknél jön jól. Hanem gyerekeknek szánt partikon is, mint kiderült. Imádom az emberi leleményességet. Ennek hozománya a hűtőautó is. Persze kellett hozzá a technológia is.

Erre a bulira azonban nem volt szükség ipari méretű hűtőkocsira, ezért igyekeztem a lehető legkisebbet megtalálni. Szerencsére a szolgáltatók, mint a http://www.hatarauto.hu/hutoauto/ gondolnak a kisebb, közepes méretű eseményekre is. Kamion helyett egy furgon méretű hűtőnk lett, miután letudtuk az adminisztrációs részt. Ebben bőségesen elfértek a szülők által készítette sütemények, torták és még az italok is – ezekből több volt, mint amennyit a gyerekek két hét alatt meg tudtak volna enni, de ki hibáztatja az anyukákat, nagymamákat? A kis srácoknak pedig nagyon bejött a hűtőautó, mint látványosság. Alig lehetett őket elkönyörögni a közeléből.

Hűtőkocsi: A végkifejlett

Ellenben a rokonság szívta a fogát az extra kiadás miatt. Ez volt az a pont, amikor eléjük csúsztattam egy számlát a saját óradíjammal (természetesen csak célzás jelleggel). A hálátlanságnak is van határa! A hebegés-habogás után végül mindenki elismerte, hogy a hűtőkocsi bérlés tényleg megmentette a napot, s az ünnepelt boldogságát látva végül mindenki megenyhült.