Esküvők és cukrászok megmentője a hűtőautó

Hűtőautó: amikor egy esemény szíve a hűtött desszert

Az előző szezon sok kihívást hozott magával. Egy nyári esküvő szervezésével foglalkoztunk, amikor egészen új szempontok merültek fel. A rendhagyó pár rendhagyó esküvőre vágyott, aminek a kiemeltő szereplői a gyümölcsök és más gourmet fogások voltak. És nem akárhol, hanem egy hatalmas, virágos mezőn. Az esküvői trendek új helyszíneket is jelentenek, s bár nem ez a legextrémebb, amelyet valaha választottak, sok logisztikai kérdést felvetett. Például hogyan oldható meg azoknak az ételeknek és italoknak a tárolása, amelyek hűtést igényelnek. Hűtőautó nem jött még olyan jól, mint akkor. De mivel egy nagyon fontos napról beszélünk, ahol a mi felelősségünk az volt, hogy minden tökéletes legyen a felszínen és zökkenőmentes a felszín alatt, ezért nem jöhetett volna szóba akármilyen autó. Nem előre csomagolt, raklapon szállított termékek szállításáról és tárolásáról kellett gondoskodnunk, hanem gondosan elkészített és díszített desszertekről, előételekről, italokról. Örök mumus például az, ha a többféle fogások egy légtérben vannak tárolva és átveszik egymás szagát. Ez különösen a desszerteknél kényes, hiszen senki sem szeretne olyan esküvői tortát enni, amelynek sajtszaga van. Itt pedig az ételek nagyrészét a fagyasztott gyümölcsök és krémet tették ki, amelyeket hűsítőnek is szánt egyben az ifjú pár. Még a főételek mellé is gyümölcsszószokat készítettek, melyeknek szintén nem tesz jót a nyári kánikula. Egy szó, mint száz, hűtés nélkül megvalósíthatatlanok lettek volna a pár elképzelései. Nekünk pedig gondoskodnunk kellett arról, hogy ez ne történhessen meg.

Hűtőautó: nem mindegy az állapot

Nagy volumenű, igényes eseményeknél a külső igenis számít, és ez minden apró részletre igaz. Ha valami kopott, akkor az szándékos lett kiválasztva, mert például remek vintage benyomást kelt, ami kiemelten népszerű vonal.

A hűtőautó, amit béreltünk az eseményre, nem csak belülről kellett, hogy hibátlan legyen, hanem első ránézésre is elismerő szavakat kellett, hogy kicsaljon belőlük. Röviden: nem csak műszakilag, de külsőre is hibátlannak kellett lennie. Ez bérelt autóknál kényes dolog. Dolgoztunk már több kölcsönzővel, és sokszor váltottunk. A bérelt autók, legyen szó személygépjáműről, hűtőautóról vagy másról, jellemzően elhasználtak. Meglátszik rajtuk az, hogy igénybe vannak véve. Nos, ebben az esetben ennek nem látszódhatott a nyoma, még akkor sem, ha az autó messzebb parkolt le a tényleges helyszíntől. A vendégek nem gondolhatták azt, hogy az ételek és italok, amelyeket kapnak, egy koszos, kopott, karcos autóból kerülnek eléjük. A mi dolgunk volt az is, hogy erre is gondoljunk.

A másik, amire nagyon ügyelnünk kellett az maga a hűtőkapacitás, a belső tér állapot. Szóba se jöhetett az, hogy a hűtőtér állapotának bármilyen hibája van. Nem lehetett dohos vagy fertőtlenítő szaga. És persze a megfelelő szigetelés és hűtés sem volt alku tárgya. Meglehet nem mi leszünk a kölcsönzők kedvenc ügyfelei, ugyanakkor számunkra sokkal fontosabb volt az, hogy a fiatal pár elégedett legyen a munkánkkal.

Hűtőautó: nem túl nagyok az elvárásaink?

Ezekkel a feltételekkel felmerült bennünk az is, hogy talán többe fog kerülni nekünk a kaland a sok elvárás véget, de a kolleganőm rávilágított, hogy ez tulajdonképpen a minimuma, amit az ügyfél elvár, ha hűtős autót bérel. És igaza van! Végtére az, hogy béreljük, nem jelenti automatikusa azt, hogy megelégszünk a rosszabbal. Azért bérlünk furgont, mert nincs állandó jelleggel szükségünk rá. Nem azért, mert ezzel spórolhatunk.

A kölcsönző, amelyre a választásunk esett, minden elvárásunknak megfelelt, és a munkatársak a segítségünkre voltak mindenben. Nem akartak megvezetni minket, azt kaptuk, amit kértünk, és így mi is azt nyújthattuk, amit elvártak tőlünk. A kölcsönző még vezetőt is ajánlott, mivel bizonyos méret felett a hűtőautó már nem vezethető B kategóriás jogosítvánnyal.

Hűtőautó: pozitív benyomásaink

A sofőr pontos volt az érkezéskor és türelmes a távozás előtt. A hűtőtér pedig nem okozott semmilyen kellemetlen meglepetést. Minden friss és illatos maradt, nem olvadtak meg a desszertek, de nem is fagytak ehetetlenül keménnyé. A rekeszeknek köszönhetően mindent külön tudtunk tárolni, ami megkönnyítette a ki- és bepakolást. Nem kellett keresni az ételeket, amikor sorra kerültek, vagy, amikor egy vendég repetát szeretett volna. És ez az italoknál is akadálymentesen lezajlott. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy a kölcsönző munkatársai nem sokallottak be tőlünk és lehetővé tették számunkra azt, hogy zökkenőmentesen lebonyolítsuk ezt az eseményt.