Gasztro

Rovaralapú élelmiszerek kerülnek a boltok polcaira Svájcban

Rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata Svájcban, amely Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását. A Coop szerint a fehérjében gazdag lisztkukacból – a lisztbogár lárvája – készülő “húspogácsák” és “fasírtgolyók” augusztus 21-étől lesznek elérhetőek

Tovább

Elkezdődött az V. Borpart és Fröccs Feszt Siófokon

Tíz napon át tart Siófok hajóállomásán a balatoni borok legjavát felsorakoztató V. Borpart és Fröccs Feszt. Július 28-tól augusztus 6-ig színvonalas előadások, koncertek várnak mindenkit az ételkülönlegességekkel körített  borkóstolás mellett, festői környezetben. Az V. Borpart és Fröccs Feszt programjai: 2017.07.28.

Tovább

EZEN A HÉTVÉGÉN HAL ÉS PETYEK NAPOK FONYÓDON!

Aki nem tudja még, hogy mi is az a Petyek, mindenképpen látogasson el Fonyódra; akik tudják, azok biztosan itt lesznek idén is! Július utolsó hétvégéje idén is a petyekről, a fantasztikus halételekről, a gasztronómia legismertebb arcairól, finom nedűkről és a

Tovább

Július közepétől kultúrcunami várható Fonyódon

Fonyód város programterve sosem volt szegényes, idén azonban jelentősen befolyásolja a nyarat az a „kultúrcunami”, amely elönti a települést a szezonban. A már most jelentős számú vendég és az állandó lakosok programáradatba kerülhetnek, több helyszínen. Ez az áradat sodorhatja őket a

Tovább

Borválogatással népszerűsítik a magyar borokat

“Elit borszalon” létrehozásával, borválogatással népszerűsíti a magyar borokat Magyarországon és külföldön a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) – mondta Brazsil Dávid, a HNT főtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Közölte, az “elit borszalon” válogatásából választják

Tovább