Életmód

A dohányzás és az ivászat már ifjúkorban károsítja az artériákat

Már 17 éves korra látható károsodást okoz az artériáknak a dohányzás és az alkoholfogyasztás brit kutatók szerint. Az általuk végzett vizsgálatok kimutatták, hogy már kamaszkorban elkezdődik az artériák merevedése, amely a későbbi szív- és érrendszeri problémák, mint a stroke és

Tovább

Az alkoholnak “nincs biztonsággal fogyasztható mennyisége”

Nincs olyan alkoholmennyiség, ami biztonsággal fogyasztható – számolt be a BBC hírportálja egy világméretű kutatás eredményeiről. A Lancet brit orvosi hetilapban megjelent tanulmány szerzői azt elismerték, hogy a mérsékelt fogyasztás talán véd a szívbetegségekkel szemben, ám ez az előny nem

Tovább

A szénhidrátban túl alacsony és túl magas étrend egyaránt káros az egészségre

A szénhidrátban túl alacsony vagy túl magas étrend megemeli a korai halálozás kockázatát a Lancet című folyóiratban megjelent új tanulmány szerint. A kutatók nyolc nagyszabású tanulmány eredményeit gyűjtötték össze, és arra a megállapításra jutottak, hogy aki egészségesen akar élni, annak

Tovább

A káposzta fogyasztása csökkenti a bélrák kockázatát

Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta a bélrák kialakulásának kockázatát. A keresztesvirágú zöldségekről már régen kimutatták, hogy jótékony hatással vannak a belekre, az azonban eddig nem volt egyértelmű, hogy ezt

Tovább

Az e-cigaretta károsíthatja az immunrendszert

Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert – állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be kedden. A kutatók megállapították, hogy az e-cigarettázás az immunrendszert is veszélyeztetheti: gátolja az immunsejtek működését a tüdőben és fokozza a

Tovább

Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők

Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők egy nagyszabású új kutatás adatai szerint. A kutatói több mint százezer, klinikai tesztekben részt vett ember adatait elemezték. Mint írták, egy az ezerhez az esélye annak, hogy az omega-3-készítmények jelentős egészségi előnyökkel

Tovább