Kaposvár nem tűri el az illegális hulladéklerakást és égetést, éjszaka is lecsapnak a szabálysértőkre

Kaposvár nem tűri el az illegális hulladéklerakást és égetést, éjszaka is lecsapnak a szabálysértőkre

2019.04.02.

A hét minden napján, éjjel-nappal működő telefonos ügyelet mellett a rendőrséggel közös razziákat is tart Kaposváron a közterület-felügyelet annak érdekében, hogy elkapják mindazokat, akik illegálisan tüzelnek, ezzel zavarva a többi városlakót. A hulladékok elégetése környezetszennyező és a kaposváriak egészségére is ártalmas, ezért döntött úgy a város, hogy fellép az illegális égetések ellen.

Továbbá az illegális hulladéklerakókat is felszámolja Kaposvár. Ennek érdekében – akárcsak az égetések esetén – rajtaütéseket tartanak majd a rendőrséggel együtt, s itt is élhetnek a városlakók a 24 órás telefonos bejelentéssel. Kaposvár önkormányzata arra kéri a városlakókat, hogy akik illegális égetést vagy hulladéklerakást látnak, jelezzék azt a közterület-felügyeletnek. Együttes erővel, reméljük, hamar sikerül tetten érni és megbüntetni mindazokat, akik illegális tevékenységükkel zavarják a tisztességes kaposvári polgárokat. Aki megszegi a szabályokat, komoly bírságra számíthat.

A razzia április 1-től október 31-ig a hét minden napján, valamint ünnepnapokon is folyamatosan zajlik majd. Akár éjszaka is tetten érhetik a szabálysértőket. A 06-30/916-3538 ügyeleti telefonszámra érkezett lakossági bejelentéseket rögtön kivizsgálják a közterület-felügyelők, és ha szükséges, akkor a rendőröket is azonnal értesítik. Ha nem tudnak hívást fogadni, úgy üzenetet is lehet hagyni az ügyeletesnek, ezeket a panaszokat is a lehető leghamarabb elkezdik feldolgozni.

Forrás: kaposvar.hu


MI A VÉLEMÉNYE?