Mintegy 140 millióval támogatja nagyrendezvényeit Kaposvár

Mintegy 140 millióval támogatja nagyrendezvényeit Kaposvár

2019.03.01.

Zenei, színházi, képzőművészeti és egyebek mellett mézfesztivál is szerepel Kaposvár idei kiemelt rendezvényei között, amelyek mintegy 140 millió forintos támogatásáról döntött a város közgyűlése csütörtökön.

A képviselők által elfogadott előterjesztés szerint a város a tavalyinál 25,5 millió forinttal többet szán erre a célra, s a tucatnyi esemény közül az elsőt, Kaposvár legnagyobb múltra visszatekintő programját, a Csokonai Vitéz Mihály Dorottya vígeposzának történetére alapozott Dorottya-napokat február elején nagy sikerrel rendezték meg a somogyi megyeszékhelyen.
A Kaposváron 2011 óta szervezett országos érdeklődésre számot tartó tárlatsorozat keretében ezúttal Szinyei Merse Pál műveiből nyílik kiállítás május 17-én, amelyen számos értékes festmény mellett látható lesz a művészt nagyra tartó Rippl-Rónai Józsefnek Szinyeiről készült portréja is.
A somogyi megyeszékhely összművészeti fesztiváljára, a Rippl-Rónai Fesztiválra május 30. és június 2. között kerül sor. Látogatóinak kiállítótéri és utcaművészeti programokkal közvetlen találkozást biztosít a művészeti ágak sokaságával, egyúttal betekintést enged, bevon az alkotás folyamatába is.
A város egyik legrégebbi rendezvénye, a kétévente sorra kerülő Katonazenekari Fesztivál június 7-én lesz, a Nemzetközi Ifjúsági Sport Fesztiválra érkező 25-30 ország kétszáz csapatát júlus 4. és 10. között látja vendégül a somogyi megyeszékhely. A sportolók labdarúgásban, kézilabdában, röplabdában és kosárlabdában mérik össze tudásukat.
Bekerültek a támogatott rendezvények közé a Nyári Színházi Esték is. Az előadások helyszíne korábban a szentjakabi bencés apátság romkertje volt, a helyszín azonban felújítás alatt áll, a darabokat ezért júliusban minden a Szivárvány Kultúrpalotában, illetve a Vigasságok terén láthatja a közönség.
A somogyi megyeszékhely augusztus 13. és 19. között immár tizedik alkalommal ad otthont a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak. A hazai és a nemzetközi zeneszerető közönség kedvelt rendezvényének művészeti vezetését 2015 óta Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész látja el.
Ugyancsak helyet kapott a nagyrendezvények között a kaposváriak körében rendkívül népszerű Miénk a város elnevezésű fesztivál, amelynek szeptember 6. és 8. közötti igényes szórakoztató programjai, köztük esi koncertjei az elmúlt évek tapasztalatai alapján 4-5 ezer érdeklődőt vonzanak.
A szeptember 13-án és 14-én zajló Méz Fesztivál a somogyi méhészeti termékeket népszerűsíti, és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára.
A decemberi Kaposvári Adventet azért szervezik, hogy a város polgárai átélhessék a meghitt, “békebeli” adventi hangulatot, részeseivé váljanak az ünnepi eseményeknek, megismerhessék a karácsonyváró időszakhoz kapcsolódó szokásokat.
A hagyományoknak megfelelően szilveszterkor tűzijáték lesz a belvárosban, az újévi kiemelt események sora az újévi koncerttel indul.

 


MI A VÉLEMÉNYE?