Csaknem 300 millió forintból újultak meg az Ezredév utcai rendelők Kaposváron

Csaknem 300 millió forintból újultak meg az Ezredév utcai rendelők Kaposváron

2019.01.12.

Célunk az, hogy Kaposvár 2030-ra az ország egyik legegészségesebb városa legyen. Ehhez sok mindent kell még tennünk, ugyanakkor meg kellett teremteni annak lehetőségét is, hogy a kaposváriak megújult rendelőkbe, rendezett és modern körülmények közé járhassanak gyógyulni – mondta Szita Károly polgármester az Ezredév utcai intézmények péntek délutáni átadó ünnepségén.

A Németh István Program keretében eddig 16 orvosi rendelőt újított fel a város kétmilliárd forint értékben, ebből az Ezredév utcai rendelők és a kismamagondozó megújítása 295 millió forintba került.

A Németh István Programmal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a beruházások eredményeként valamennyi kaposvári ember jobban élhessen. Ezért fogtunk hozzá városunk átfogó megújításához, s az élet minden fontos területét érintően ezért költünk el 187 milliárd forintot. Kérem azonban, az elért eredményeket a rendelők felújítása kapcsán se pénzben mérjék, hanem mosolygós gyermekarcokban és egészségüket visszanyert boldog emberekben, akikért mindez megvalósul városunkban – fogalmazott Szita Károly.

Kaposvár polgármestere köszönetet mondott valamennyi orvosnak és védőnőnek, hogy a felújítás idején átmeneti helyen is fogadták a város polgárait. A városvezető azonban kiemelte a beruházás szimbolikus fejlesztését, a kismamagondozó megújítását, amely valóban olyan lett, amilyennek az ott dolgozók megálmodták. Szita Károly köszönetet mondott azoknak a fiataloknak is, akik a családalapítás mellett döntöttek, döntenek. Jó hír, hogy a gyermekvállalási kedv egyre nő Kaposváron, ugyanakkor fontos az is, hogy az állapotos kismamák rendezett gondozóba járhassanak. A város régi adósságát törlesztette most.

Forrás: kaposvar.hu


MI A VÉLEMÉNYE?