Vasárnap ünnepi díszbe öltözik Kaposvár

Vasárnap ünnepi díszbe öltözik Kaposvár

2018.12.01.

A hagyományokhoz hűen advent első vasárnapján kapcsolja fel Szita Károly polgármester a kaposváriakkal közösen az ünnepi fényeket, ezzel kezdetét veszi a Kaposvári Advent programsorozat. A fények december 2-án 16:30-kor gyúlnak fel, ezt követően 17 órától Janza Kata „Ünnepre hív a dal” című koncertje lesz hallható. A musicalénekest Major András vezetésével a Kaposvár Helyőrségi Zenekar fogja kísérni.

Több mint háromszázezer ledes izzó teremti majd meg a hangulatot a belvárosban, ebből mintegy negyvenötezer – új led – került a kaposváriak karácsonyfájára. Ezzel az idei fa lett a legdíszesebb a város történetében, korábban soha ennyi égő nem volt Kossuth téri karácsonyfán. Idén is kihelyezik azt a trónt, amelyt a 2017-ben a városlakók egyik legkedveltebb fotós helyszíne volt, akárcsak a fénykapu, amely szintén látható lesz majd. Természetesen a téren található szökőkút felett ott lesz a kaposvári adventi koszorú is.

Folytatódott a platánok feldíszítése is, a Noszlopy Gáspár utcában további hét fát öltöztettek ünnepi díszbe, de az Európa parkban is bővítették a fényfüzéreket. A „Kaposvár” felirat is látható lesz majd a parkban, a szökőkút előtt.

Kaposvár önkormányzata 29 kisházat állított fel a téren és a sétálóutcán. Ezek egyikében fog megnyílni az Ajándékkuckó, amelybe a rászoruló gyermekeknek szánt ajándékokat – könyveket, játékokat – lehet majd leadni. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a város közös adománygyűjtő kisházába minden évben kisebb méretű dobozokban várják a felajánlásokat.

Több mint harminc árus lesz kint a karácsonyi vásárban, ahol természetesen ételeket, italokat, ajándékokat lehet majd vásárolni.

Forrás: kaposvar.hu


MI A VÉLEMÉNYE?