Advent – Száznál több program Kaposváron

Advent – Száznál több program Kaposváron

2018.11.23.

Több mint száztíz programmal, köztük koncertekkel, kiállításokkal, kézműves vásárral várják az érdeklődőket december 2. és január 2. között Kaposváron.

Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója az advent időszakában, a két ünnep között, valamint az újév első napjaiban sorra kerülő rendezvényekről a somogyi megyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta: az eseménysorozat december 2-án az első adventi gyertya meggyújtásával, a város ünnepi fénybe “öltöztetésével”, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulóinak műsorával veszi kezdetét. “A rendezvényt Janza Kata ünnepi koncertje követi, aki együtt lép fel a Major András vezette Kaposvári Helyőrségi Zenekarral” – tette hozzá.
Kitért rá, hogy az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén tavaly Európa legszebb főterének választott kaposvári Kossuth téren idén is megnyitja kapuit a Pajtaszínház, emellett a város művelődési intézményei is szinte folyamatosan lehetőséget biztosítanak a helyi művészeti csoportok, népdalkörök, iskolai kórusok színvonalas előadásainak.
Szólt arról, hogy aranyvasárnap, azaz december 23-án lesz Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester és Kaposvár kórusainak köszöntője, valamint a történelmi egyházak karácsonyi áldása. Az ünnepi programsorozat január 2-án újévi koncerttel zárul a Szivárvány Kultúrpalotában, az eseményen közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar.
A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyagban szerepel, hogy a somogyi megyeszékhely ünnepi rendezvényei keretében fellép Hobo, a Déryné Vándorszíntársulat, koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar és mások mellett Szekeres Adrienn is.
Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense azt hangsúlyozta, hogy a Kaposvári Advent a város leghosszabb és legfontosabb eseménye.
Szeretnénk, ha mindenkihez, aki a belvárosban sétál, eljusson advent valódi üzenete, igazi karácsonyi élményben legyen része, ezért mindent megteszünk, hogy az építmények és a díszítés igényes, ízléses legyen – közölte.
A kulturális referens kiemelte: az ünnepi programsorozatra példás összefogással, egymást segítve készülnek városi intézmények, művészeti együttesek, egyházak és civilszervezetek.
A Kaposvári Adventről bővebb információkat az egyudkaposvar.hu és a facebook.com/kaposvariadvent oldalon kaphatnak az érdeklődők.

 


MI A VÉLEMÉNYE?