Félmilliárd forintból korszerűsítettek ipari parkot Kaposváron

Félmilliárd forintból korszerűsítettek ipari parkot Kaposváron

2018.11.17.

Átadták a megújult SÁÉV-telepet pénteken Kaposváron, a város mintegy félmilliárd forintot költött az 1970-es évek óta ipari parkként használt terület infrastruktúrájának korszerűsítésére – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

A közleményben azt írták: az európai uniós pályázati támogatásból finanszírozott beruházás keretében új burkolatot kaptak a területhez tartozó és az oda vezető utak, új ivóvíz- és csatornahálózatot, közvilágítást építettek ki, valamint modernizáltak egy közeli közlekedési csomópontot.
A somogyi megyeszékhelyen négy ipari park működik mintegy kétszáz vállalkozással, a város ezek korszerűsítésére 1,7 milliárd forintot költ a Kaposvár egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, mintegy 180 milliárd forintos, 2020-ig tartó fejlesztési programja részeként.
Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester korábban a telephelyek könnyebb megközelítésével, a vállalkozások versenyképességének és a város tőkevonzó képességének növelésével indokolta az azóta több helyen már befejeződött projektek szükségességét.

 


MI A VÉLEMÉNYE?