Újabb százmillió a kaposvári játszóterekre

Újabb százmillió a kaposvári játszóterekre

2018.10.10.

– Mintegy félmilliárd forintot költöttünk a kaposvári óvodákra és bölcsődékre az idén. A pénz nagyobb részéből kül- és beltéri játékokat vásároltunk az intézményekbe, de szeretnénk a következő év tavaszától a közterületi játszótereinket is megújítani a gyermekeink számára – emelte ki Szita Károly polgármester a Gyermekmosoly Program sajtótájékoztatóján.

– A 2014-es Gyermekmosoly Program keretében több mint félszáz játszótér újult meg, vagy épült a kaposvári kismamák javaslatára. Nem csupán helyszíneket kértünk tőlük, hanem azt is, hogy mondják meg, mi legyen a játszótereken. Akkor a felújítások mellett három új játszótér épült Kaposváron. Ezt a munkát akarjuk jövő tavasszal folytatni, több mint százmillió forintot fogunk erre a célra fordítani. Október végéig megkeressük a kaposvári kismamákat, hogy segítsenek berendezni a játszótereinket, és november végéig várjuk tőlük a javaslataikat. A tízévnél fiatalabb gyermekek szüleit fogjuk felkeresni levélben, és kérjük a véleményüket – jegyezte meg Szita Károly.

– Kaposváron jó kismamának lenni – mondta el Patakné Csordás Gyöngyvér, a Kaposvárimami Közhasznú Egyesület elnöke. Hozzátette: egyesületükhöz is sok kérés és megkeresés érkezik a témában, ezért külön öröm a számukra, hogy a város folytatja a Gyermekmosoly Programot. A korábbi fejlesztésének hála a gyermekek számára élvezetesebbek, a szülőknek pedig kényelmesebbek lettek a játszóterek, ugyanakkor beépültek például olyan területek is, ahová mostanra már szükség lenne játszótérre a szülők szerint.

A város egyébként a kutyatartókat is megkeresi a közeljövőben egy hasonló levéllel, ahol szintén az érintettek javaslatait várják, hogy a „kutyások” és kedvenceik számára is komfortosabb legyen Kaposvár. Tovább már keresik mindazokat, akik részt kívánnak venni a város következő évi programjainak megalkotásában.

Forrás: kaposvar.hu


MI A VÉLEMÉNYE?