Jól halad az autóbusz-telephely építése Kaposváron

Jól halad az autóbusz-telephely építése Kaposváron

2018.07.12.

Jól halad a helyi járatú autóbuszok telephelyének építése Kaposváron, a mintegy 5,5 milliárd forintos beruházás jövő tavasszal fejeződik be – mondta a város polgármestere szerdán a helyszínen, sajtóbejáráson.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: a Cseri úton zajló fejlesztéssel 30 év után végleges helye lesz a tömegközlekedését biztosító, cukorgyári melléktermékből előállított gázzal üzemelő autóbuszflottának, a járművek szervizelését pedig bérmunka helyett maga a Kaposvári Közlekedési Zrt. végezheti el.
A projekttel jelentős állomásához érkezett Kaposvár Németh István néhai polgármesterről elnevezett, 187 milliárd forintos fejlesztési programja, amelynek része egy a somogyi megyeszékhely közlekedési feltételeit javító, 12 milliárd forintból megvalósuló úgynevezett intermodális csomópont kialakítása is – közölte.
Seres György létesítményi főmérnök azt mondta, a telephely készültségi foka 50 százalékos, az átadást jövő márciusra tervezi a kivitelező Magyar Építő és Duna Aszfalt alkotta konzorcium.
Veizer Jánosné, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy a telephely ad otthont a cég központjának, s lehetőséget ad a buszok tárolása, szervizelése mellett a járművek műszaki vizsgáztatására, mosására, tankolására, továbbá a projekt keretében beszerzendő két elektromos busz töltésére is.
A létesítmény szolgáltatásaival nyitva áll más önkormányzati vállalatok, továbbá vállalkozások, magánszemélyek előtt is – jegyezte meg.

 


MI A VÉLEMÉNYE?