Elindult a Kátyúűző.hu

Elindult a Kátyúűző.hu

2018.04.16.

Idén tavasszal is várják a kaposváriak segítségét, hogy eltüntethessék a kátyúkat a városban. A fagy jelentős károkat tud okozni a település úthálózatán, ezeknek a javítását a városgondnokság már korábban megkezdte, és folyamatosan végzi. Ugyanakkor az úthibák száma napról napra változik.

Már a korábbi években is sikeresen működött a Kátyúűző oldal, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy idén is számít a kaposváriak segítségére, és elindítja az online kátyúbejelentő portált. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a bejelentések legnagyobb részében valóban olyan kátyút jeleztek nekünk, amelynek kijavítását az ígért 72 órán belül meg tudtuk kezdeni, és csak kis százalékban jelentettek be a lakók olyan nagyobb úthibát, amelynek kijavítása már komolyabb erőforrást kívánt.

A Németh István Program keretein belül 2017-ben mintegy 2,5 milliárd forintot fordított a város útfelújításra, ennek és a Bereczk Sándor Programnak köszönhetően jelentősen csökkent az úthibák száma Kaposváron. Az útfelújítások hamarosan idén is megkezdődnek, emiatt vannak olyan helyek, ahol már nem érdemes végleges kátyúzást végezni, hiszen hamarosan az egész útburkolat teljes mértékben megújul. Ilyen esetekben csak ideiglenes kátyúzást végeznek a szakemberek, az utat járhatóvá teszik, de melegaszfaltos, végleges javítást csak azokban az utcákban végeznek, ahol most nem lesz komplett felújítás.

Forrás: kaposvar.hu


MI A VÉLEMÉNYE?