133 centiméteren a Balaton vízszintje, a Sió-mentét víz borítja

133 centiméteren a Balaton vízszintje, a Sió-mentét víz borítja

2018.04.03.

Az ünnepek alatt lehullott csapadék a vizugy.hu honlapon közzétett mérések szerint ismét két centiméterrel, 133 centiméterre emelte a Balaton átlagos vízmagasságát, annak ellenére, hogy továbbra is minden korábbinál jobban eresztik a Sió-csatornán a vizet. A met.hu szerdára időnként erős, déli széllökéseket ígér az üdülőrégióban. A Sió-csatorna mentén lévő helyzetet fotókon mutatjuk be.

A Sió vízállása továbbra is magas. A Sió-menti látvány alapján azt gondolja az ember, már nem is emelkedhet tovább a Sió vízszintje, hiszen kiöntött. Bizonyára sok helyen a belvíz látható, ami persze szintén összefügg a folyó magas vízállásával. a Sió-mentén továbbra is III. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

A Balaton átlagos vízszintje a vizugy.hu adatai szerint kedden 133 centiméter volt a siófoki vízmércéhez viszonyítva. Balatonfűzfőn a legmagasabb, már 141 centiméteres a vízszint – a kedd esti 21 órai mérések szerint. Magasabb volt a vízállás a tó keleti medencéjében, ez mutatja az éppen uralkodó szélirányt is, ami kelet felé nyomta a vizet. Siófokon és Tihanyban is 136 cm, Badacsonyban 134 cm, Balatonszemesen 132 cm, Balatonakalinál 131 cm, Keszthelyen 128 cm, Balatonmáriafürdőn 133 cm volt a vízállás a siófoki mércéhez viszonyítva. (A tó átlagos vízmélysége 380 centiméter.)

Forrás: hirbalaton.hu


MI A VÉLEMÉNYE?