Segítségnyújtás elmulasztása Kaposváron

Segítségnyújtás elmulasztása Kaposváron

2018.03.04.

A rendőrök bíróság elé állítást javasolnak három ukrán férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínéről elfutottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. február 18-án az esti órákban Kaposvár belterületén a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Szent Imre utca kereszteződésében egy Ford típusú személygépkocsi nekiütközött egy Toyota típusú gépkocsinak. Az ütközés következtében a vétlen sofőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.  A balesetet követően a Ford vezetője és két utasa a járműből kiszálltak, majd adataik hátrahagyása és a hatóság értesítése nélkül elfutottak a helyszínről.

Az ügyben végrehajtott helyszíni szemle és adatgyűjtés eredményeként a nyomozók látókörébe került egy 22 éves, egy 26 éves és egy 31 éves ukrán állampolgár, akiket a nyomozás során segítségnyújtás elmulasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást a napokban befejezte és keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségre.


MI A VÉLEMÉNYE?