Szita Károly: példátlanul nagy fejlesztési program zajlik Kaposváron

Szita Károly: példátlanul nagy fejlesztési program zajlik Kaposváron

2018.02.02.

Kaposvár történetének legnagyobb léptékű fejlesztésének nevezte a tavaly kezdődött és jövő év végéig tartó Németh István-programot a város polgármestere csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) a Kaposvár Polgáraiért Egyesület Megyünk előre című rendezvényén mondott beszédében kiemelte: a város egykori polgármesteréről elnevezett, 171 milliárd forintos program az élet szinte minden területén érezteti hatását és olyan közös értékek mentén folyik, mint a család, a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend és a biztonság.
Jelentős beruházások kezdődtek a gazdaság, az egészségügy, a kultúra, az oktatás, a közlekedés, az energiafüggőség csökkentése, a környezetvédelem terén – mutatott rá.
Példaként hozta fel, hogy megkezdődött Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es út gyorsforgalmi úttá bővítése, folyamatban vannak a közlekedési központ fejlesztései, ipari parki területek, utak és járdák újultak, újulnak meg, bővül a távfűtés, biomassza erőművet helyeznek üzembe és biogázt termelnek majd az eddig a földekbe injektált szennyvíziszapból.
Orvosi rendelők újultak és újulnak meg, parkokat alakítanak ki, s olyan fontos épületek rekonstrukciójára is sor kerül, mint a Csiky Gergely Színház, a kórház szülészete, a levéltár vagy a Csokonai Hotel – sorolta.
Szita Károly szólt arról, hogy a Kaposváron eltöltött vendégéjszakák száma tavaly 5 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva, a város vonzerejének további növelése érdekében a Desedánál kempingfejlesztést valósítanak meg, bővítik a közbringahálózatot, helyreállítják a kaposszentjakabi bencés apátság romterületét.
Szita Károly úgy vélte: Kaposvár erős várossá vált, mert nincs adóssága, nő a vagyona, az elmúlt 20 év adatai alapján a somogyi megyeszékhelyen még soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliség, mint ma.
Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a kaposváriak jobban élhetnek, a vágyott jövőhöz azonban nyugodt és kiszámítható mindennapokra van szükség. Ezt veszélyezteti a migráció, amely megváltoztathatja Magyarország és Kaposvár életét – jelentette ki. A magunk és az utánunk következő nemzedékek elvárása az, hogy Magyarország és Európa az legyen, ami volt: népeit, nemzeteit tiszteletben tartó, hagyományait őrző és ápoló, kultúrája értékeit megóvni képes családra alapító ország, illetve kontinens – mondta a városvezető.

 


MI A VÉLEMÉNYE?