Kerékpárosok voltak a középpontban

Kerékpárosok voltak a középpontban

2017.08.18.

Közúti ellenőrzéseket tartottak a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai.

A siófoki rendőrök a városban 2017. augusztus 16-án a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében fokozott ellenőrzés keretében hívták fel a kerékpárral közlekedő felnőttek és gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedésre, a szabályok betartására. Az intézkedések során a gyerekek a rendőröktől kerékpáros lámpakészletet, láthatósági mellényt kaptak ajándékba, ösztönözve őket arra, hogy kiemelt figyelemmel vegyenek részt a közúti közlekedésben.

A rendőrség egyik fontos kitűzött célja 2017-ben, hogy visszaszorítsa a balesetek számát, valamint enyhíteni a sérülések kimenetelének súlyossági fokát. A kerékpáros fejvédő használata mindenképpen ajánlott gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A sisak védi viselője fejét, hiszen elnyeli az esetleges baleset, illetve ütközés során keletkező energia jelentős részét. A balesetek során szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpáros tragédiák többsége azért következik be, mert elütés következtében a kerékpáros feje nagy erővel ütközik járműnek, vagy az úttestnek. Ez esetben a fejvédő hatásos védelmet nyújthat.

A közúti forgalomban lévő kerékpár legyen felszerelve az alábbi kötelező tartozékokkal: könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés, két, egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat, hangjelző berendezés, amely csak csengő lehet, egy elől fehér, vagy kadmium sárga fényt adó lámpa, a kerékpáron vagy a kerékpároson legyen egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző, folyamatosan égő vagy villogó lámpa  és hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő, legalább az első keréken legalább 1 db borostyán sárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverő (küllőprizma).

Forrás: police.hu


MI A VÉLEMÉNYE?