Somogyi búzából somogyi liszt

Somogyi búzából somogyi liszt

2017.08.16.

A barcsi malomban szervezett sajtótájékoztatót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kedden annak kapcsán, hogy a Dráva-parti településen őrlik majd meg a Magyarok Kenyere program során a megyében összegyűjtött gabonát. Az eseményen részt vett dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Több mint 10 tonna búza gyűlt már össze Somogyban a gazdák felajánlásainak köszönhetően. Idén a Magyarok Kenyere programhoz eddig közel 140 termelő csatlakozott a megyében. Az elmúlt évben 8,7 tonna gabona érkezett mintegy 130 gazdától, így ebben az évben a mennyiség és a felajánlók száma is gyarapodott.

Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke a barcsi malomban tartott eseményen elmondta: korábban nem működött malom a megyében, ezért is külön öröm ennek az üzemnek a működése.
A több mint 100 éves patinás malomban 2016 második felében indult újra a termelés, idén augusztusban pedig a somogyi búzából somogyi liszt készül itt a Magyarok Kenyeréhez.

Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja hangsúlyozta: mindig öröm, ha elindul valamilyen új kezdeményezés. A barcsi malom és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közötti mostani együttműködés is ilyen. Mint kiemelte: a Kormányhivatal hatóságként több szállal is kapcsolódik a mezőgazdasághoz. Éppen ezért fontos az az együttműködés, amely tavasszal jött létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Somogy Megyei Kormányhivatal között annak érdekében, hogy segítsék a gazdákat és tovább erősítsék Somogy agrártársadalmát.

Az eseményen részt vett Karvalics Ottó, Barcs polgármestere és István József, a HM-MILL Gabonafeldolgozó Kft., a barcsi malom tulajdonosa.

(Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal)


MI A VÉLEMÉNYE?