e-Mobi Elektromobilitás Roadshow Siófokon

e-Mobi Elektromobilitás Roadshow Siófokon

2017.08.12.

Siófok is bekapcsolódott a Balaton körül indult Elektromobilitás Roadshow-ba, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, az elektromos autózás előnyeire, a társadalmi felelősségvállalásra. Augusztus 12-én, szombaton a hajóállomás melletti zöld területen elektromos autó és könnyű elektromos jármű bemutatóra kerül sor, de lesz sínautó verseny, elektromos drón szimulátor, valamint arcfestés és gyereksarok is.

Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. az elektromobilitás hazai elterjedéséhez kapcsolódó kormányzati feladatok végrehajtása érdekében került létrehozásra a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére. A társaság kiemelt célja többek között az elektromos közlekedés társadalmi elfogadottságának erősítése, az elektromobilitás széleskörű hasznosításának megismertetése. Ennek érdekében nagyszabású Elektromobilitás Roadshow indult a Balaton körül, amelynek negyedik állomása a siófoki hajóállomás melletti zöld terület, szeptember 12-én, szombaton. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosságra, az elektromos autózás előnyeire, a társadalmi felelősségvállalásra.

Bemutatnak egy elektromos autót és a könnyű elektromos járművek (LEV) palettáját. E mellett számos, a témában felmerülő kérdésre is választ kaphatnak az érdeklődők, mint például a töltőberendezések használata, illetve a társaság által megvalósuló országos átjárhatóságot biztosító töltőhálózat kiépítése. Ugyancsak tájékozódhatnak a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, elektromos gépjármű vásárlásokhoz igényelhető 1, 5 millió Ft-os támogatással kapcsolatos pályázatról.  A programsorozat során a 300 Km hatótávolságú VW e-Golf a is megtekinthető.

 

A különböző állomásokon izgalmas játékok várnak mindenkit:

– elektromos autó bemutatás,

– ismerkedés a töltőkkel,

– kerékpárral meghajtott sínautó verseny,

– Flike elektromos drón szimulátor,

– arcfestés és gyereksarok.

A felsoroltak közül három állomást végigjárva a begyűjtött pecsétekért cserébe Nespresso kávékülönlegességekkel jutalmazzák a stand látogatóit.

Azok között, akik az összes pecsétet megszerzik a roadshow állomásokon, és helyesen válaszolnak a menetlevelükön szereplő kérdésekre, szeptember elején kisorsolnak egy elektromos rollert.

További részletek: facebook.com/elektromobilitas

Forrás: siofok.hu


MI A VÉLEMÉNYE?