Fontos változások Siófok hulladékgazdálkodásában

Fontos változások Siófok hulladékgazdálkodásában

2017.07.10.

Július elsejétől lépett életbe Siófok új hulladékgazdálkodási rendelete. A legfontosabb tudnivalók: újra lesz lomtalanítás, a zöldhulladékot biológiailag lebomló zsákba komposztálható módon a gyűjtőedényzetben, vagy összekötve lehet kitenni, változik egyes területeken a hulladékszállítás időpontja és módosul a hulladékudvar nyitvatartási ideje.

 

Tisztelt Siófoki Ingatlanhasználók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. július 1-jén hatályba lépett Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testületének a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról szóló 22/2017. (VI. 29.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: önkormányzati rendelet), összhangban a hulladékgazdálkodási törvénnyel.

A változások, amire különösen oda kell figyelni:

– Változott a kötelező hulladékgazdálkodási közszolgáltatási terület. (A részletes utcalistát, térképet, valamint a hulladék szállításának ütemezését az adott területen az önkormányzati rendelet tartalmazza.) Használaton kívül lévő ingatlan esetében kérhető a közszolgáltatás szüneteltetése.

– Ha gazdálkodó szervezet az ingatlanhasználó, köteles a közszolgáltatóval közszolgáltatási szerződést kötni.

– A siófoki hulladékudvar (8600 Siófok-Ipartelep Kertész u. 2) szerdán, pénteken és vasárnap tart nyitva 10-18 óra között. A beszállítható települési hulladékok anyagáról, mennyiségéről további információkat a rendelet erre vonatkozó táblázata tartalmaz. A hulladékudvar igénybevételéhez a siófoki lakóingatlan használójának igazolnia kell:

  • a siófoki lakcímét (lakcímkártya bemutatásával)
    • a személyazonosságát (személyazonosításra alkalmas okmány bemutatásával)

–          siófoki üdülőingatlan használójának igazolnia kell:

  • a személyazonosságát (személyazonosításra alkalmas okmány bemutatásával)
  • szerepelnie kell a siófoki üdülőingatlan-használók nyilvántartásában

–          a hulladékudvar szolgáltatásait

  • a közszolgáltató nyilvántartásában szerepelő gazdálkodó szervezet
  • a gazdálkodó szervezet képviselője által adott szabályszerű meghatalmazással

veheti igénybe.

–          a zöldhulladék és lombhulladék elszállításának rendjéről szintén részletes adatokat közöl az önkormányzati rendelet.

–          a zöldhulladék elszállítására szolgáló biológiailag lebomló zsák ugyanott vásárolható, mint a többlethulladék elszállítására szolgáló jelölt zsák.

A lomhulladék elszállításának igényét előzetesen a közszolgáltatónál be kell jelenteni a területre irányadó szállítási időpontot megelőző hónap 25. napjáig (október 25-ig, illetőleg január 25-ig).

 

Idén újra lesz házhoz menő szállítással lomtalanítás, amelynek díját tartalmazza a közszolgáltatás díja, vagyis külön nem kell érte fizetni. A város hulladékgazdálkodási közszolgáltatási területe 8 szállítási területet alkot, a szállítás időtartama 1-1 hét.

A LOMTALANÍTÁS IDŐPONTJA A LOMTALANÍTÁS HELYSZÍNE

 

február 1. hete Aranyparti szakasz
február 2. hete Széplak, Újhely
február 3. hete Sóstó, Balatonszabadi-fürdő
február 4. hete Foki-hegy
november 1. hete Kiliti 1
november 2. hete Kiliti 2, Töreki
november 3. hete Belváros 1
november 4. hete Belváros 2

A hulladékszállítást és lomtalanítást végző, valamint a hulladékudvart üzemeltető SIÓKOM Nonprofit Kft. elérhetőségei:

telefonszám: 06 (84) 503-200/3 mellék (szállítás)

e-mail: siokom@siokom.hu

Az önkormányzati rendelet teljes szövege az alábbi linken érhető el: http://siofok.hu/files/22_2017_0629_Onkrend_uj_hulladekren_kozszolgaltatasi-hat_2017julius1_napjatol.pdf

Forrás: siofok.hu


MI A VÉLEMÉNYE?