Fákat döntött a vihar Barcs térségében

Fákat döntött a vihar Barcs térségében

2017.06.29.

Az esti és éjszakai órákban 25 kidőlt fa eltávolításánál avatkoztak be a somogyi tűzoltók. Egy esetben a vasúti sínekre dőlt fát, tíz esetben pedig a közút forgalmát veszélyeztető fákat, faágakat fűrészeltek le a tűzoltók.

A vihar főként Barcsot és környékét érintette. Huszonöt esetből tizenkilenc alkalommal a dél-somogyi városból és a közeli településekről kérték a tűzoltók segítségét. A kidőlt fák és leszakadt ágak lakóházakat és melléképületeket is megrongáltak, de többségében a gépjármű és a gyalogosforgalmat veszélyeztető fákat kellett a tűzoltó egységeknek feldarabolniuk. Bélavár és Vízvár között a vasúti sínekre dőlt fa, amely miatt az arra közlekedő vonat nem tudta folytatni útját. A barcsi tűzoltók gyalogosan közelítették meg a helyszínt és lefűrészelték az akadályt jelentő fát.

Gödre és Szentbalázs között, Törökkoppányban önkéntes tűzoltók dolgoztak a forgalmi akadályt képező, leszakadt faágak eltávolításán. Enyingen a villanyvezetéken fennakadt faág miatt kérték a siófoki hivatásos tűzoltók beavatkozását, amelyet azt követően tudtak eltávolítani, hogy az áramszolgáltató munkatársai kiszakaszolták az érintett részt.

Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


MI A VÉLEMÉNYE?