Nyáron is egészségesen

Nyáron is egészségesen

2017.06.15.

Dr. Varga Edit, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály járványügyi osztályvezetője beszélt a Rádió Orient műsorában arról, hogy mit tehetünk nyáron egészségünk megőrzése érdekében.

Ha az időjárás idén is engedi, akkor nem lesz hiány forró napokból. Éppen ezért kiemelten fontos szervezetünk védelme, ha a szabadban tartózkodunk. Dr. Varga Edit, járványügyi osztályvezető a műsorban kiemelte: napozás előtt 20-30 perccel érdemes a fényvédő krémet felkenni a bőrre, gyermekeknél és időseknél magas faktorú termékeket használjunk, fejünket pedig kendővel, sapkával, kalappal védjük.

A szakember arra inti a nyaralókat, hogy 10 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon. Célszerű folyadékot is magunkkal vinni, ha a szabadban tartózkodunk. Nyáron, főként hőségben, minimum 3 liter folyadék bevitele szükséges a szervezetnek. Víz, gyümölcstea, cukormentes gyümölcslé ajánlott. Nem javaslott azonban többek között alkoholos ital, magas cukortartalmú szénsavas üdítők fogyasztása.

Dr. Varga Edit a Rádió Orient műsorában arról is beszélt, hogy mire érdemes figyelni, ha valaki külföldi utazást tervez vagy nyáron erdei túrára indul.

A teljes interjú az alábbi linken tölthető le és hallgatható meg:

http://radioorient.hu/adasok/2017-06-14_varga_edit

(Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal)


MI A VÉLEMÉNYE?