Előzetesben a balatonföldvári emberölés gyanúsítottja

Előzetesben a balatonföldvári emberölés gyanúsítottja

2017.04.21.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be a bűncselekmény körülményeiről.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy látrányi lakos ellen.

Ahogy azt korábban közöltük, Balatonföldvár egyik utcájában 2017. április 18-án az esti órákban holtan találtak egy férfit, aki az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján bűncselekmény áldozata lett. A rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét, adatgyűjtést, tanúkutatást az elkövető azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

A kaposvári, siófoki és a balatonföldvári rendőrök a bejelentéstől számított 4 órán belül elfogtak egy látrányi lakost, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves fiatalember 2017. április 18-án 18 óra körül Balatonföldváron, egy ingatlan előtti közterületen – előzetes nézeteltérést követően – egy kődarabbal többször fejen ütött, valamint késsel mintegy 40 alkalommal megszúrt egy férfit. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök F. Istvánt előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatása során feltáró jellegű, részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek az  előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság 2017. április 20-án elrendelt.

Forrás: police.hu


MI A VÉLEMÉNYE?