Tetten érték a siófoki sorozatbetörőt

Tetten érték a siófoki sorozatbetörőt

2017.04.12.

A siófoki körzeti megbízottak a helyszínen fogták el azt az enyingi lakost, aki további Balaton-parti bűncselekmények elkövetését is beismerte.

Bejelentés érkezett 2017. április 10-én az esti órákban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy siófoki lakostól, miszerint látott egy férfit behatolni egy ingatlan területére, aki egy eszközzel a kezében feszegette a ház ajtaját. A bejelentő pontos információkkal és az ismeretlen tettes személyleírásával is segítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek.

A körzeti megbízottak a gépkocsiból kiszállva két irányból közelítették meg az ingatlant. Az ismeretlen tettes a melléképületben állt, aki miután észrevette a rendőröket elkezdett futni. Zergi András rendőr törzsőrmester és Andók Balázs rendőr törzsőrmester átugrott az ingatlan kerítésén, majd az “Álljon meg! Rendőrség!” szavakat közölve a férfi az ingatlan udvarán belül megállt.

A rendőrök a 23 éves enyingi lakost elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

E. Dávid László kihallgatása alakalmával elmondta a rendőröknek, hogy korábban, további öt Balaton-parti ingatlanba törte be, amely helyszíneket meg is mutatott a rendőröknek. A férfit folytatólagosan, helyszíni kihallgatás keretében is kihallgatták a siófoki nyomozók, amely alkalmával megállapították, hogy a gyanúsított a hétvégi házakból műszaki cikkeket, lakás-felszerelési tárgyakat, kerékpárt lopott.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu


MI A VÉLEMÉNYE?