Tizenkét óra leforgása alatt huszonkét eset Somogyban

Tizenkét óra leforgása alatt huszonkét eset Somogyban

2017.03.19.

Húsz szabadtéri tűzeset helyszínén avatkoztak be a tűzoltóegységek a tegnapelőtti napon Somogy megyében. Önkéntes, önkormányzati és hivatásos egységek is dolgoztak a lángok megfékezésén.

Kisgyalánban kis területen kapott lángra a száraz avar, ám a tűz továbbterjedt. A bejelentő megpróbálta porral oltóval és több vödör vízzel megfékezni a tüzet, egy részét sikerült is neki, a közeli erdőt nem érték el a lángok. A kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral  avatkoztak be a helyszínen.
Kötcsén külterületén, Balatonszemesen, Kadarkúton, Szenyérnél, Kaposvár Csillag utcájában, Somogyváron, Látrányban, Pusztakovácsinál, Bábonymegyernél, Igalban is kisebb-nagyobb területen égett a száraz aljnövényzet. Siójutnál a Sió partján, Ádándon a Halastó utca végén égett a nádas foltokban.

Ecseny Kossuth Lajos utcájában leégett egy elhanyagolt terület aljnövényzete. A tűz a területen lévő gáz csatlakozóvezetéket megolvasztotta, majd a kiáramló gáz meggyulladt. A gázszolgáltató szakemberei a vezetéket kiszakaszolták, így a kaposvári hivatásos tűzoltók elfojtották a gázfáklyát. A javítási munkálatok az utca harmincnégy ingatlanjának gázellátását nem befolyásolták..

Kaposvár, Ballakuti utcájában beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében. A tűz a kéményből nem terjedt tovább. A kaposvári hivatásos tűzoltók védősugár fedezete mellett az izzó részeket eltávolították és felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig ne használják a füstelvezetőt.

Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


MI A VÉLEMÉNYE?