Tisztelet a Bátraknak!

Tisztelet a Bátraknak!

2017.03.15.

Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott gondolatai március 15., nemzeti ünnepünk alkalmából.

Tisztelt Somogyiak! Kedves Barátaim!

A „márciusi ifjak” egy olyan Magyarországról álmodtak, amely nem idegen hatalomnak alárendelve létezik. Bátran mertek tenni céljaikért a forradalom résztvevői, akik tudták, hogy a szabadságot nem adják ingyen. Ma is tudjuk, igazolta történelmünk, hogy a szabadságért sokszor meg kell küzdeni.
1848 tavaszán forradalmi hullám söpört végig Európán. Változás szele érte el akkor a kontinenst. S így van ez ma is. Olyan dolgok történnek, amelyek pár éve elképzelhetetlenek voltak. Akkor, amikor emberek százezrei érkeznek Európába, meg kell védeni közösségeinket, kultúránkat, szokásainkat, identitásunkat és szabadságunkat. Képesek voltak erre az 1848-as magyar elődök és képesek vagyunk rá ma is, ebben a változó Európában. Velünk együtt egyre többen lázadnak a politikai korrektség ellen, s nagy erők dolgoznak azon, hogy ne a nemzetek, hanem brüsszeli és más hatalmi központok irányítsák életünket.

Kossuth Lajos, Batthyány Lajos, Petőfi Sándor és a többiek 169 éve felemelték szavukat a császári hatalom ellen. Magyarország akkor és most is bizonyítja, hogy bátran kiáll nézetei mellett. Ez pedig a hős elődök öröksége is, azoké, akik mai szabadságunkért is harcoltak 1848-49-ben. Történelmünk azt is igazolja, hogy minden helyzetben képes volt megmutatni erejét a magyar nemzet, amely mindig bátran úszott az árral szemben is. Vállalták ezt a 48-as ifjak és vállalják ezt ma is az utódok.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal


MI A VÉLEMÉNYE?