Online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak a Budapesti Értéktőzsde

Online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak a Budapesti Értéktőzsde

2017.03.15.

Pénzügyi és befektetői tudatosságot fejlesztő online tőzsdejátékot indít középiskolásoknak Részvényfutam néven a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány – közölte a BÉT az MTI-vel.

A 14. életévüket betöltött, 9-12. osztályos középiskolások és tanáraik csütörtöktől regisztrálhatnak a BÉT honlapján a négy héten keresztül tartó, 2 millió forintos virtuális tőkével induló, összesen 20 kereskedési napos online tőzsdejátékra.
Minél korábban le kell rakni az alapokat, hiszen a fiatalon megszilárdított pénzügyi tudás stabil hátteret ad egy későbbi, megfelelő pénzügyi döntés meghozatalához – fejtette ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a közleményben.
Az első 10 helyezést elért diák és felkészítő tanáraik egy egész napos programot nyernek, a gazdaságtörténeti sétán pedig a tőzsdére is ellátogatnak.
A legértékesebb portfóliót elérő tanuló 500 ezer forintot nyerhet iskolájának, a szintén értékes portfóliót felépítő versenyzők pedig összesen 225 ezer forint értékben könyvvásárlási utalványokat nyerhetnek. A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a legjobban szereplő iskolák, diákjaik és tanáraik számára.
A heti kvíz jó válaszadói között minden héten 50 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt sorsolnak ki – áll a közleményben.

 


MI A VÉLEMÉNYE?