Felgyújtották a kicsinyeit védő vadkacsát Kőbányán

Felgyújtották a kicsinyeit védő vadkacsát Kőbányán

2016.05.27.

Sajnos az  emberek  gyakran tekintenek úgy az állatokra, mint tárgyakra, gátlástalanul, érzéketlenül használják az állatokat kísérletekre, szórakozásra, dísztárgyak készítésére. Ettől már csak az a felháborítóbb amikor eszetlenül, kényük kedvük alapján ártanak  a kis vagy akár nagyobb teremtménynek. Az utóbbi napokban, hetekben egyre több olyan eset látott napvilágot amikor az ember- mint külön állatfaj- szórakozásból ártott valamelyik ártalmatlan lénynek. Gondoljunk a pünkösdi ünnep alatt krosszmotoros véglények által vélelmezetten elkövetett állatkínzásra amikor egy vemhes őzsutát kergettek a halálba aki pár nap múlva adott volna életet 3 gidájának a későbbi állatorvosi vizsgálat eredménye szerint. Meddig tart még vajon az, hogy emberek mindennemű jogkövetkezmény nélkül tejhetik meg alantasabbnál alantasabb tetteiket. Kérdezhetnénk Önöktől mint egyes tv műsorokban szokták: Önök mit tennének az ilyesfajta bűnök elkövetőivel?? A, B, C választ a kommentekben írjanak , de kérjük Önöket kedves olvasóink, hogy bár a téma érzékeny azért a megnyilvánulásukban tartsák szemük előtt az elkövetők élethez való jogát és személyiségi jogaikat:-) 

Budapesten, brutális módon végeztek egy vadkacsával. A madarat felgyújtották, súlyos égési sérüléseivel még legalább egy napot élt. Keresik az elkövetőt.

Nem sokkal a nagy port kavart, agyonvert jászapáti gólya és a halálba kergetett várandós őz után újabb sokkoló eset következet be. Egy csendes, takaros fővárosi tóparton ugyanis kegyetlenül kivégeztek egy vadkacsát: az állatot felgyújtották, majd halálos sebeivel magára hagyták, végül hosszú haláltusa után hunyt el.

– Két embertől is kaptunk múlt szerdán bejelentést, hogy Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő kis, parkosított tónál egy sérült kacsát találtak – mondja a Borsnak Márton András madármentő. – Két kollégánk kiment a helyszínre befogni, de kisvártatva rémülten hívtak, hogy brutális égési sérülések vannak a madáron, képet küldtek és tanácsot kértek, hogyan tudnák ellátni – meséli.

vadkacsaA szerencsétlen madár elképesztő kínokat állt ki halála előtt

A madarat kegyetlenül, szórakozásból összeégették: gázspray-vel – dezodorral vagy hajlakkal – gyújtották fel. A kacsa végül fájdalomcsillapítót és kezelést kapott, hogy az utolsó óráit megkönnyítsék. Kiderült: a madár a kicsinyeit védte az élete árán is.

– Teljesen össze volt égve a feje, a háta, a püspökfalatja. A sérüléseiből látszik, hogy védekező testtartást vett fel, szóval vagy a fiókáit vagy a tojásait védte valakitől, aki el akarta venni őket. A he­lyiekkel beszéltünk, és elmondták, hogy mostanában alaposan megcsappant a kacsaállomány: az ott élő harminc pár közül rengeteg tojó, fióka eltűnt, valaki szándékosan fogdossa őket – ingatja a fejét a férfi. Hozzáteszi: a területen térfigyelő működik, jó eséllyel rögzítette a tettest.

– Szóltunk a rendőröknek, hogy nézzék meg a felvételt, ezenkívül az egyik bejelentő elment a rendőrségre is. Nagyon kérjük, hogy ha bárki látta, ami történt, jelezze, mert ezt a madarat szórakozásból kínozták meg! – szögezi le a madármentő.

 

“Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”
-Mahatma Gandhi-

Forrás: borsonline.hu


MI A VÉLEMÉNYE?