Új négycsillagos szálloda nyílt Siófokon

Új négycsillagos szálloda nyílt Siófokon

2015.12.10.

Új, 205 férőhelyes négycsillagos szálloda nyílt Siófokon a kikötő szomszédságában Hotel Yacht Wellness & Business néven. Az 1,7 milliárd forintos beruházást közel 1 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam.

A pénzügyi befektető, a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő SH-Fejlesztő Kft. ügyvezetője, Waller Kornél a megnyitóünnepségen elmondta, a Yacht Hotel (eredetileg Siófok Medihotel projektnéven futott a beruházás) a hagyományos szállodai szolgáltatásokon túl egészségturisztikai szolgáltatásokat fog nyújtani.

Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere arról beszélt, hogy az új beruházás fontos, stratégiai ágazatát erősíti Siófoknak.
Az egész éves szolgáltatásaival segíti csökkenteni a turizmusra jellemző szezonalitást.

Szajcz Adrián, Siófok idegenforgalmi és a városfejlesztési bizottságának tagja, a Fidesz frakció vezetője azt emelte ki beszédében, hogy az Új Széchenyi Program keretében megvalósult beruházás az egészségturizmust szolgálja, amivel új kínálatot teremt a palettán. Ez olyan vendégkört vonz a városba, ami egybe esik a jelenlegi városvezetés céljaival – tette hozzá.

A négyszintes, közel 6 ezer négyzetméternyi területtel rendelkező, 205 férőhelyes beruházás a siófoki kikötő közelében épült meg 6 hónap alatt. Egy felújított régi épületből, valamint egy új szárnyból áll, benne wellness és egészségügyi részleggel. A hotel január 28-tól fogad vendégeket, üzemeltetője a Service4You. A beruházás 40 új munkahelyet teremt.

A kikötői sétány mellett található étterem és terasza nemcsak a szálloda vendégei, hanem a Siófokra és a vitorláskikötőbe látogatók előtt is nyitva áll. A szálloda legfelső szintjén elhelyezkedő, körpanorámás konferencia- vagy bálterem rendezvények, szakmai konferenciák, esküvőknek vagy más családi ünnepségek befogadására is alkalmas.

Waller Kornél arról is beszámolt, hogy egy banktól bérlik a szálloda területét, amelyet a későbbiekben szeretnének megvásárolni. Arra számítanak, hogy a vendégkör jelentős részét a vállalati rendezvények hozzák majd, az egészségügyi részleg miatt pedig vonzó lesz a hotel a nyugdíjasoknak is.


MI A VÉLEMÉNYE?