Fodor Gábor: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

Fodor Gábor: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

2015.07.02.

Az elmúlt napokban minden szivárványossá vált a közösségi oldalakon, illetve a hazai és a nemzetközi közéletben. A legtöbben tudják, hogy ez a szivárványosodás minek a jelképeként fut s futott végig. Tőlünk nyugatra található államokban is eléggé eltérő módon fogadták az Amerikaiak azon döntését, mely szerint az azonos neműek házasságát engedélyezték. A legnépszerűbb közösségi oldal magyar felhasználói túlnyomórészt a megszokott családi idillt illetve felállást tartják elfogadhatónak, így a hazai politikai közélet régóta ismert emblematikus szereplőjének Fodor Gábornak, nem lesz könnyű dolga azzal, hogy letolja a torkukon a gondolatát, reményteli elvárását az üggyel kapcsolatban.

A Liberálisok elnöke, a független parlamenti képviselő Fodor Gábor törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a magyar jog is engedélyezze az azonos neműek házasságát.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a homoszexuálisok számára megadott jog senki mástól nem vesz el jogokat.
Szerinte az azonos neműek házassága sokaknak, nem csak a homoszexuális közösségeknek, de minden jóérzésű embernek régi követelése Magyarországon. Úgy értékeli, hogy a magyar családi jog és az alaptörvény megkülönböztet, mint ahogy a politika is.
A regisztrált élettársi közösséggel nem jár együtt minden jog, az örökbefogadást vagy a név felvételét például nem teszi lehetővé – felelte egy kérdésre teljes jogegyenlőséget követelve a képviselő.

A képviselő felvetése várhatóan nem kis meglepetést, még inkább döbbenetet vált ki a magyar társadalomban. Önöknek mi a véleménye az üggyel kapcsolatban? Engednék, hogy ez megtörténjen? 


MI A VÉLEMÉNYE?